Om Straumemila

Straumemila er mer enn et milløp. Hovedløpet er 10 km for senior kvinner og menn, men her er flere muligheter. Det er også 5 km for kvinner og menn, 5 km for ungdomstrinnet jenter og gutter, stafett (mix) 5 x 900 m, og en 2,8 km løype for barneskoleklassene. Videre er det satt opp en konkurranse mellom 1.-4. klassene i det som blir Nye Øygarden kommune. Det vil være gratis å delta for disse. Det vil bli satt opp en vandrepokal for den av skolene i Nye Øygarden som prosentvis deltar med flest elever i denne klassen. Alle som deltar her vil få medalje. For 2019 vil dette løpet hete Sparebanken Vest Barnemila. I tillegg er det turklasse, der de som ønsker å følge barnet sitt i løpet, eller bare ønsker å støtte opp under arrangementet kan delta. Nytt av året vil være Familieløype, der inntil fire fra en familie kan gå en tur i turløypen og løse oppgaver som henger på enkelte av lyktestolpene rundt løypen. Sist men ikke minst, vil det også være palleløp for de over 13 år, der det er pokal for raskeste løpere, og de som shower mest. Dato for Straumemila 2019 vil være 19.mai.

Milløypen blir litt endret i 2019. Nytt av året er at man løper først inn i turløypen (grus), følge vestsidene av vannene, krysse over CCB broen, tilbake på østsiden av vannene, og inn ved Sotra Arena. Deretter løper man på fortauet langs «hovedveien» opp til fotgjengerfeltet og så videre til venstre mot Møbelringen, mot Sartor, til høyre i Arefjordsvegen mot Brattholmen. Til høyre ned Idrettsvegen, inn ved Sotra Bil og bak Turbuss Vest bygget og til venstre ved Trigger mot Sotra Arena. 5 km løper da inn til mål, mens 10 km runder ved målportal og løper inn på turstien igjen for runde to. Løypen er kontrollmålt med målehjul. Alle deltakere i 5 og 10 km løpet vil motta spesialdesignet medalje.

Vinnertider i 2018: Menn, 33:41 / Kvinner, 35:09
Vinnertider i 2017: Menn, 34:38 / Kvinner, 37:27
Vinnertider i 2016: Menn, 33:34 / Kvinner, 40:38
Vinnertider i 2015: Menn, 34:20 / Kvinner, 42:26
Vinnertider i 2014: Menn, 36:38 / Kvinner, 44:45
Ungdomstrinnet skal også i år løpe 5 km, og de skal løpe samme trase som seniorene.
STAFETT (mix) 5 x 900 m! Et supert tilbud for alle naboer, venner eller arbeidsplasser. En kort løype på 900 meter løpes av 5 deltakere. Alle kan delta. Premie til raskeste lag, og premie til det laget som lager mest show og moro. Det  er i tillegg satt opp en premie på fem gavekort på ett heat hos Bergen Gokart i Kystbygarasjen.
Barneskoleklassene skal løpe turstiene; i år skal de løpe vestsiden av vannene helt bort til Ebbesvikvegen, over høydedraget (fjellet) og følge stien på østsiden av vannene tilbake til målgang ved Sotra Arena. Ganske nøyaktig 3 km. Løypen er likevel litt krevende på grus, med kupert terreng. Hvis enkelte foreldre vil løpe sammen med sine barn i denne klassen, synes vi det er både trygt og flott. Vi foreslår da at foreldre melder seg på i Sport Nirge turklasse og løper denne distansen uten tidtaking. Spør evt om dette i sekretariatet.

Start og mål for alle klasser blir i ved Sotra Arena og den nye fotballhallen i Straume Idrettspark.
Premieutdeling til de beste i hver løpsklasse etter målgang. Alle registrerte deltakere, både løpere og turgåere, er med i trekningen av mange flotte gevinster. Trekning foretas like etter premieutdeling.